Aluminium kozijnen

Vroeger werden er nog wel eens ijzeren kozijnen geplaatst. Echter was deze keuze niet echt duurzaam vandaar dat er op een gegeven moment door verschillende fabrikanten is overgestapt naar aluminium kozijnen. Aluminium kozijnen zijn lichter, duurzamer en hebben een langere levensduur.  

Aluminium kozijnen hebben echter een paar nadelen:

  1. Aluminium kozijnen zouden minder goed isoleren, dit is tot op zekere hoogte waar, mits u kiest voor een aluminium kozijn met het VMRG-keurmerk. Deze aluminium kozijnen met het VMRG-keurmerk beschikken over een thermische onderbreking, waardoor warmteverlies beperkt blijft.
  2. Een tweede nadeel van aluminium kozijnen is dat deze onbehandeld lelijk gaan worden. Aluminium gaat namelijk na verloop van tijd oxideren. Om deze reden wordt een aluminium kozijn vaak voorzien van een geconcentreerde oxidatielaag of een poedercoating die het aluminium beschermt tegen (verdere) oxidatie.
     

Bent u van plan om aluminium kozijnen te laten plaatsen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij plannen graag een persoonlijke afspraak met u in zodat wij u kunnen voorzien van het beste advies met betrekking tot de aluminium kozijnen.
Ook kunnen wij voor u naar aanleiding van dit gesprek een passende offerte op maat maken.