Kozijnen vervangen

Ondanks de vele nieuwe technieken en materialen is de levensduur van kozijnen helaas niet voor eeuwig. Kozijnen gaan ongeveer (afhankelijk van het materiaal) veertig jaar mee.

Aan kozijnen vervangen kunt u niet zomaar beginnen. U moet vooraf de afmetingen weten en de materiaalkeuze is ook belangrijk. Uiteraard is het ook belangrijk om te weten wat het vervangen van de kozijnen gaat kosten. Hiervoor maken wij graag een persoonlijke afspraak met u.

Tijdens deze afspraak bespreken wij uw wensen en kunnen wij uw kozijnen opmeten. Naar aanleiding van deze afspraak kunnen wij voor een u passende offerte op maat maken voor het vervangen van de kozijnen.

Beschadigd kozijn

Er zijn een paar redenen om uw kozijnen te vervangen. De belangrijkste voor het vervangen van een kozijn is toch wel dat het kozijn beschadigd is. Een beschadigd kozijn kan ervoor zorgen dat ruiten onvoldoende gesteund worden en hierdoor kunnen de ruiten beschadigen, met alle gevolgen vandien.

Inbraakbeveiliging

Beschadigde kozijnen zijn zwakker en om deze reden een makkelijke prooi voor inbrekers. Daarom is het verstandig om eens in de zoveel tijd uw kozijnen te vervangen voor nieuwe. De techniek blijft ontwikkelen en dit geldt dus ook voor de inbraakbeveiliging. Nieuwe kozijnen zijn vaak voorzien van de nieuwste veiligheidsmaterialen en hierdoor wordt het inbrekers telkens moeilijker gemaakt.

Isolatie

Een teken dat u uw kozijnen moet vervangen zijn vaak hogere stookkosten. Regelmatig zijn er voor de toename in stookkosten geen logische oorzaken te vinden en dan is de kans groot dat het aan uw kozijnen ligt. Door de kozijnen te vervangen zult u merken dat de isolatiewaarde van uw ramen verbeterd, hierdoor zullen de stookkosten weer dalen.