Dubbel glas

Dubbel glas is een samengestelde eenheid van glas die uit twee of meerdere ruiten bestaat. Bij dubbel glas wordt de afstand tussen de ruiten verkregen door middel van profielen aan de rand. Met behulp van een dubbel afdichtingsysteem ontstaat er bij dubbel glas een hermetisch afgesloten eenheid. Tussen de ruiten bij dubbel glas zit lucht of een ander gas.

Een investering die zichzelf terugverdiend. Dubbel glas zorgt voor een goede warmte- en geluidsisolatie. Ook wordt het leef- en werkcomfort verhoogt door het plaatsen van isolatie- of dubbelglas. 

Dubbel glas is in tegenstelling tot gewoon glas ook een stuk milieuvriendelijker. Ook zorgt dubbel glas voor een verlaging van de energierekening.

Tegen inbraken is er speciale inbraakwerende dubbele beglazing ontwikkeld. Bij deze isolerende beglazing bestaat één van de twee glasbladen uit een gelaagde ruit. Een gelaagde ruit bestaat uit twee of meer glasbladen die door middel van een doorzichtige tussenfolie met elkaar zijn verbonden.

HR+ Glas

HR+ glas of HR++ glas zorgt voor een nog hogere isolatiewaarde dankzij een speciale coating. Deze coating zorgt er bij HR+ of HR++ glas voor dat de warmtestraling wordt teruggekaatst.