Vloerisolatie

Door het toepassen van vloerisolatie bespaart u flink op de energiekosten. Ook zal de vloer minder koud aanvoelen waardoor er meer comfort is in huis. Vloerisolatie kan benedenvloers en bovenvloers aangebracht worden.

Om vloerisolatie benedenvloers aan te brengen, is het van belang dat uw woning beschikt over een kruipruimte. Door uw vloerisolatie benedenvloers aan te brengen wordt er voorkomen dat kou vanuit de kruipruimte het huis binnendringt.

Indien uw woning niet beschikt over een kruipruimte kunt u ervoor kiezen om uw vloerisolatie bovenvloers te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbrengen van een isolerend ondertapijt of een dekvloer.

Kruipruimte isolatie

Indien u vloerisolatie benedenvloers heeft aangebracht, betekent dit dat er geen kou meer vanuit de kruipruimte uw woning kan binnendringen. De kou en vochtigheid blijft echter nog wel in de kruipruimte hangen. Om dit te voorkomen kunt u er ook voor kiezen om uw kruipruimte te isoleren. Bij een kruipruimte isolatie wordt er op de bodem van de kruipruimte, isolatie aangebracht. 

Veelgebruikte materialen voor kruipruimte isolatie zijn:

  • Zand
  • Schelpen
  • Kunststof isolatiemateriaal
  • Bodembedekking door folie

Ook is kruipruimte isolatie een goede optie als u veel last heeft van vocht of schimmel in huis.